Blog

Krok po kroku do smacznego biznesu!
Jako właściciel lub manager restauracji to Ty podejmujesz decyzję o wdrożeniu wszelkich narzędzi, które ułatwiają, usprawniają i porządkują codzienne obowiązki. Twoje nowoczesne podejście do biznesu, jest równie cenne dla lokalu gastronomicznego, jak dobra kuchnia. Unikalny pomył na biznes jest niezwykle ważny. Jednak od pierwszej koncepcji do jej realizacji jeszcze długa droga. Możesz przebyć ją razem z nami. Na naszym blogu znajdziesz najważniejsze informacje nie tylko o tym, jak otworzyć restaurację, ale także, jak efektywnie prowadzić i rozwijać swój gastronomiczny biznes.

Inne spojrzenie na sprzedaż zestawów

Wiele konceptów gastronomicznych posiada w swoim menu produkty, które idealnie pasują do innych łącząc się w jeden pakiet, czyli zestaw sprzedażowy. Idea sprzedaży zestawów polega na takim dobraniu cennika elementów składowych, aby dla Państwa Klienta zakup zestawu był ekonomiczniejszy niż zakup osobnych produktów wchodzących w skład zestawu. Najpopularniejszym rodzajem zestawów w lokalach gastronomicznych są m.in. […]

Integracja POS z terminalami kart płatniczych

Czy mieliście Państwo w swoim lokalu sytuacje związane z błędną kwotą wprowadzoną przez Państwa Pracownika na terminalu płatniczym i koniecznością korygowania transakcji? Nasuwały się Państwu wątpliwości związane z prawidłowym rozliczeniem kelnerów na koniec dnia, po uwzględnieniu wydruku z terminala płatniczego? W tym artykule postaram się przybliżyć korzyści z rozwiązania integracji oprogramowania FOODSOFT.POS z posiadanym terminalem […]

Optymalizacja przede wszystkim

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga wszechstronnej organizacji: ułożenie grafiku, zamówienie produktów, przeprowadzanie inwentaryzacji. W natłoku obowiązków przydatne okazują się narzędzia ułatwiające zarządzanie restauracją. Jednak każdy lokal, w zależności od swojej specyfiki, potrzebuje innych funkcjonalności. Dlatego tak ważne jest, by oprogramowanie gastronomiczne było w pełni skalowalne i posiadało funkcje, które można dostosować zarówno do pojedynczych lokali, jak […]

O czym nie możesz zapomnieć otwierając restaurację?

Unikalny pomył na nowy biznes jest niezwykle ważny. Jednak od pierwszej koncepcji do jej realizacji jeszcze długa droga. Podstawą jest dobry, realistyczny plan i wybór odpowiednich partnerów, usługodawców i wykonawców, którzy okażą profesjonalizm i wsparcie nie tylko w procesie tworzenia restauracji, ale także w czasie jej funkcjonowania.     Dobry sprzęt jest potrzebny nie tylko […]