Porady

Krok po kroku do smacznego biznesu!
Jako właściciel lub manager restauracji to Ty podejmujesz decyzję o wdrożeniu wszelkich narzędzi, które ułatwiają, usprawniają i porządkują codzienne obowiązki. Twoje nowoczesne podejście do biznesu, jest równie cenne dla lokalu gastronomicznego, jak dobra kuchnia. Unikalny pomył na biznes jest niezwykle ważny. Jednak od pierwszej koncepcji do jej realizacji jeszcze długa droga. Możesz przebyć ją razem z nami. Na naszym blogu znajdziesz najważniejsze informacje nie tylko o tym, jak otworzyć restaurację, ale także, jak efektywnie prowadzić i rozwijać swój gastronomiczny biznes.

Optymalizacja przede wszystkim

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wymaga wszechstronnej organizacji: ułożenie grafiku, zamówienie produktów, przeprowadzanie inwentaryzacji. W natłoku obowiązków przydatne okazują się narzędzia ułatwiające zarządzanie restauracją. Jednak każdy lokal, w zależności od swojej specyfiki, potrzebuje innych funkcjonalności. Dlatego tak ważne jest, by oprogramowanie gastronomiczne było w pełni skalowalne i posiadało funkcje, które można dostosować zarówno do pojedynczych lokali, jak […]

O czym nie możesz zapomnieć otwierając restaurację?

Unikalny pomył na nowy biznes jest niezwykle ważny. Jednak od pierwszej koncepcji do jej realizacji jeszcze długa droga. Podstawą jest dobry, realistyczny plan i wybór odpowiednich partnerów, usługodawców i wykonawców, którzy okażą profesjonalizm i wsparcie nie tylko w procesie tworzenia restauracji, ale także w czasie jej funkcjonowania.     Dobry sprzęt jest potrzebny nie tylko […]

Czego brakuje w Twojej kuchni?

Kuchnia w lokalu gastronomicznym musi posiadać nie tylko dobry sprzęt. Lodówka, piec czy garnki to tylko kilka podstawowych elementów, które umożliwiają kucharzom gotowanie. Warto, by właściciel lub manager restauracji zadbał, by ułatwić załodze codzienne obowiązki. Wdrażając w lokalu nowoczesne rozwiązania informatyczne, można usprawnić działanie nie tylko pracowników kuchni, ale także obsługi sali.      Niezbędne […]

Co Polacy pokochali w gastronomii w 2016 roku, a co zaskoczy ich w przyszłym sezonie?

Koniec roku to pora na podsumowania. Co Polacy pokochali w gastronomii, a jakie nowości czekają na nas w roku 2017? Przedświąteczna gorączka zakupów trwa w najlepsze. Gdy centra handlowe są wypełnione po brzegi i próżno szukać wolnego miejsca na parkingu, to zbliżające się Święta dla wielu restauracji mogą oznaczać znaczący spadek liczby Klientów. Co zrobić, […]