Oprogramowanie dla sieci lokali

Co jest najważniejsze w prowadzeniu Twojego biznesu?

Zarządzanie siecią lokali to jedno z najtrudniejszych zadań w dziedzinie gastronomii. Brak możliwości osobistego nadzoru nad każdym z magazynów znacznie zwiększa ryzyko strat. Jakiekolwiek zmiany w cenniku, czy wprowadzanie nowości i promocji, wiąże się z kolei z koniecznością bezpośredniego kontaktu z każdą z restauracji. Brak sprawnej komunikacji utrudnia także wymianę artykułów między lokalami.

 

 

Czego potrzebujesz, aby efektywnie realizować swoje cele?

Przede wszystkim sprawnego oprogramowania gastronomicznego, które nadąży za dynamicznie rozwijającym się biznesem, oraz pozwoli na pełną kontrolę i centralne zarządzanie.

 

Pełna kontrola magazynów

Nasze oprogramowanie pozwala na ciągłą kontrolę stanów magazynowych poszczególnych restauracji. Dzięki temu zarządzający siecią może w sposób centralny nadzorować koszty przygotowania potraw i, w razie potrzeby, na bieżąco je modyfikować zgodnie z ustaloną strategią firmy. Daje to możliwość niemal natychmiastowego reagowania na różne, nieprzewidziane sytuacje. System umożliwia również kontrolowanie nielimitowanej liczby magazynów centralnych, w różnych lokalizacjach geograficznych. Dzięki temu rozwiązaniu, nawet najbardziej złożona sieć gastronomiczna, może w pełni planować i nadzorować zakupy dla wszystkich lokali. Pozwala to na redukcję kosztów, wynikających z obsługi każdej z restauracji przez innych dostawców.

 

 

Rozbudowana baza klientów

W przypadku sieci lokali gastronomicznych bardzo ważne jest tworzenie własnej bazy klientów. Przygotowanie spersonalizowanej promocji czy zniżki to jedno z najlepszych narzędzi marketingowych. Nasze oprogramowanie daje możliwość budowania bazy uwzględniającej adres, telefon i historię transakcji każdego klienta oraz umożliwia generowanie indywidualnie dopasowanych rabatów. Taka  forma gratyfikacji zachęca konsumentów do ponownego złożenia zamówienia. Pozwala to nie tylko zwiększyć wartość średniego rachunku, ale również przyczynia się do zadowolenia klientów. Dodatkowo, możliwość centralnego zarządzania dostępnością produktów i parametrami promocji, wspiera realizację działań cross-sellingowych.

 

Zaawansowany system raportowania

Dla osób obsługujących sieć lokali gastronomicznych bardzo ważna jest możliwość wygenerowania w trybie natychmiastowym odpowiedniego sprawozdania, które jest podstawą efektywnego zarządzania biznesem. Menedżerzy korzystający z naszego oprogramowania mogą to zrobić automatycznie, a dodatkowo funkcja stałego raportowania poprzez e-mail, pozwala im być na bieżąco z działaniami każdej z restauracji. System daje również możliwość centralnego wprowadzania zmian w funkcjonowaniu wszystkich lokali. Taka funkcjonalność to doskonały sposób na szybkie reagowanie na aktualną sytuację w firmie. Odpowiednia kalkulacja i kontrola rentowności potraw jest również jedną z najistotniejszych kwestii w gastronomii. Aby wyliczyć odpowiedni food cost należy na bieżąco sprawdzać wskaźniki. Nasze oprogramowanie pozwala na regularne raportowanie tej wartości, zarówno w ujęciu rzeczywistym, jak i teoretycznym.

Dodatkowo, niezwykle ważną kwestią jest możliwość agregacji wszystkich danych analitycznych z całej sieci gastronomicznej w jednym miejscu. Takie rozwiązanie pozwala na szybki dostęp do potrzebnych informacji i generowania nawet rocznego raportu w niezwykle krótkim czasie (nawet w 2 sekundy). Wszystko to jest możliwe dzięki integracji kostek OLAP z arkuszem Excel.

Właściwie dobrany i spersonalizowany system pozwoli usprawnić funkcjonowanie całej sieci gastronomicznej oraz ograniczy koszty utrzymania magazynów.

Zachęcamy więc do kontaktu. Pozwól przygotować system na miarę Twoich potrzeb!