Blog

Krok po kroku do smacznego biznesu!
Jako właściciel lub manager restauracji to Ty podejmujesz decyzję o wdrożeniu wszelkich narzędzi, które ułatwiają, usprawniają i porządkują codzienne obowiązki. Twoje nowoczesne podejście do biznesu, jest równie cenne dla lokalu gastronomicznego, jak dobra kuchnia. Unikalny pomył na biznes jest niezwykle ważny. Jednak od pierwszej koncepcji do jej realizacji jeszcze długa droga. Możesz przebyć ją razem z nami. Na naszym blogu znajdziesz najważniejsze informacje nie tylko o tym, jak otworzyć restaurację, ale także, jak efektywnie prowadzić i rozwijać swój gastronomiczny biznes.

Krok po kroku do smacznego biznesu

Każdy restaurator chce, by jego biznes mógł się swobodnie rozwijać. Nie jest to jednak możliwe bez odpowiedniego wyposażenia, takiego jak dobry sprzęt w kuchni, kasa fiskalna czy oprogramowanie dla gastronomii. Już na samym początku warto wybrać dobrze i postawić na urządzenia oraz narzędzia, które pozwolą nie tylko otworzyć biznes, ale również będą ewoluować razem z […]

Czym jeszcze może zaskoczyć Cię Klient?

Znane powiedzenie brzmi: „nasz Klient, nasz Pan”, również w branży gastronomicznej jest to zasada, której należy się trzymać bez wyjątków. Nawet pięknie zaaranżowana restauracja z najlepszym szefem kuchni, serwującym modne dania, nie będzie dobrze funkcjonować i przynosić zysków, jeśli restaurator, manager lokalu i cała załoga nie zadba o Klienta. Gość musi być obsłużony z szacunkiem […]

Zagraniczne trendy gastronomiczne hitem w Polsce

W gastronomii najlepiej sprawdzają się proste i skuteczne rozwiązania, które ułatwiają codzienną pracę. Również w tej branży panują światowe trendy, które chętnie są przenoszone do rodzimych biznesów. Warto obserwować i przejmować od innych to co dobre, czyli to co sprawia, że prowadzenie restauracji staje się prostsze, zwiększa się liczba Klientów, a zyski zostają zoptymalizowane. Globalizacja […]

Motywacja pracowników kluczem do sukcesu

Każdy właściciel i manager lokalu gastronomicznego powinien pamiętać, że jego pracownicy to bezpośredni ambasadorzy firmy. Jeśli oni będą odczuwać satysfakcję ze swojej pracy, staną się najlepszą reklamą i rekomendacją restauracji. Co robić, by zapewnić im dobre warunki do działania i rozwoju?     Po pierwsze: komunikacja Osoba zarządzająca zespołem ma obowiązek dostarczenia wszystkim pracownikom informacji […]